All McMain Reviews

1-25 of 31 Reviews

Sort by

Reviews are by default sorted by Recommended to software buyers, driven by our proprietary algorithm reflecting the depth and quality of the review, recency of experience, and other factors. As a neutral reviews platform, the star rating of the review is not considered in the "Recommended" ranking, and there is currently no voting mechanism that would allow site visitors to influence the ranking.

ErnstJan

Food Production, 201-500 employees

Used daily for more than 2 years

Review Source: Capterra
This review was submitted organically. No incentive was offered

OVERALL RATING:

5

EASE OF USE

5

VALUE FOR MONEY

5

CUSTOMER SUPPORT

5

FUNCTIONALITY

5

Reviewed December 2022

McMain is the way to go

What I bought the programme for, it works fine and meets the requirements.

PROS

It is a not too complicated programme that meets expectations and requirements just fine. Furthermore, it has some tools that set you apart, such as the digital mechanic. Useful in the field. Price-wise, it is also an attractive one.

CONS

The programme does not have a report generator, which I find a shortcoming. Beyond the standard reports, additional reports are created by the support department at no further cost.

Reason for choosing McMain

McMain was the more complete package at the time of choosing, the support at the application stage was good (and remained good after purchase).Price competitive and the possibility of several additional options

Cor

Fishery, 51-200 employees

Used daily for more than 2 years

Review Source: Capterra

OVERALL RATING:

4

EASE OF USE

4

VALUE FOR MONEY

4

CUSTOMER SUPPORT

5

FUNCTIONALITY

3

Reviewed October 2021

Al enkelen jaren gebruiken wij MCmain software.

Mcmain zorgt voor onze technische dienst voor rust en regelmaat. Het plannen van oh en inspecties reparaties werkt fantastisch. Wij kunnen niet meer zonder.

PROS

Mooi en duidelijk uiterlijk van het homescherm. Het programma geeft ons een goed inzicht van storingen en controle's. Ook werkt het plannen van OH storingen erg goed.

CONS

Het melden van storingen kan nog wel verbeterd worden dit vinden wij nog niet altijd even handig. de App zou hier in nog wat aanpassingen kunnen gebruiken.

Reason for choosing McMain

Mcmain leek ons een stuk laagdrempeliger om mee te beginnen

Arno

Food Production, 51-200 employees

Used daily for less than 12 months

Review Source: Capterra
This review was submitted organically. No incentive was offered

OVERALL RATING:

5

EASE OF USE

5

VALUE FOR MONEY

5

CUSTOMER SUPPORT

5

FUNCTIONALITY

5

Reviewed January 2023

Less downtime through insight into assets

Nice, helpful people work at Mcmain, who like to think along with the existing challenges within our company.

PROS

The simplicity, It is very easy to make an overview of all assets within our company.

CONS

Sometimes we experience duplicate work orders that we cannot properly explain. But this is always solved through the handy chat function within 20 minutes.

Reason for choosing McMain

The TD office software package did not meet our requirements and we found Ultimo too pricey and less than good experiences from the past.

Xavier

Farming, 201-500 employees

Used daily for more than 2 years

Review Source: Capterra
This review was submitted organically. No incentive was offered

OVERALL RATING:

4

EASE OF USE

3

VALUE FOR MONEY

3

CUSTOMER SUPPORT

5

FUNCTIONALITY

4

Reviewed June 2024

Review gebruiksgemak The Schippers Group

Goede ondersteuning vanuit McMain of het nu online is of op locatie

PROS

Alles is in een systeem kan veel dingen toevoegen foto's facturen,werkbonnen en ook werkopdrachten in zetten zodat er een planning op gemaakt kan worden

CONS

Geen nadeel maar als je mc main aanschaft moet je alles goed vanaf begin inrichten dit kost tijd maar heb je op de lange termijn profijt van.

Hans

Plastics, 11-50 employees

Used daily for more than 2 years

Review Source: Capterra
This review was submitted organically. No incentive was offered

OVERALL RATING:

4

EASE OF USE

5

VALUE FOR MONEY

4

CUSTOMER SUPPORT

5

FUNCTIONALITY

5

Reviewed June 2024

Werken met McMain

PROS

Overzichtelijk invoeren van relevante gegevens, waarbij niet perse alle invoervelden ingevuld hoeven te worden.

CONS

Als er een nieuwe leverancier/contractor aan een werkopdracht heeft meegewerkt, moet je er aan denken om deze eerst in te voeren. Anders moet je weer van voren af aan beginnen.

Martin

Mechanical or Industrial Engineering, 51-200 employees

Used daily for less than 12 months

Review Source: Capterra

OVERALL RATING:

3

EASE OF USE

1

VALUE FOR MONEY

2

CUSTOMER SUPPORT

4

FUNCTIONALITY

2

Reviewed December 2021

Werken met McMain in een productiebedrijf

mijn ervaring is ten opzichte van Ultimo een beetje tegengevallen

PROS

pluspunt is het bundelen van machine informatie en historie opbouw hiervan

CONS

slecht terug te vinden wat er gebeurd is de afgelopen tijd, onoverzichtelijk

Reason for choosing McMain

is al eerder beslist.

Jos

Telecommunications, 51-200 employees

Used daily for less than 2 years

Review Source: Capterra
This review was submitted organically. No incentive was offered

OVERALL RATING:

4

EASE OF USE

4

VALUE FOR MONEY

5

CUSTOMER SUPPORT

4

FUNCTIONALITY

5

Reviewed December 2022

The perfect maintenance system

PROS

the maintenance scheduling, and the McMain device management works very well. McMain is very easy to set up without any knowledge of maintenance software.

CONS

no idea really, just that it is addictive to keep track of everything in the system.

patrick

Hospital & Health Care, 201-500 employees

Used daily for less than 6 months

Review Source: Capterra
This review was submitted organically. No incentive was offered

OVERALL RATING:

5

EASE OF USE

5

VALUE FOR MONEY

5

CUSTOMER SUPPORT

5

FUNCTIONALITY

5

Reviewed June 2023

Feedback

PROS

Easy to use , good and fast respons in workflow

CONS

Nothing.................................

Dennis

Food Production, 51-200 employees

Used daily for less than 6 months

Review Source: Capterra
This review was submitted organically. No incentive was offered

OVERALL RATING:

5

EASE OF USE

5

VALUE FOR MONEY

5

CUSTOMER SUPPORT

5

FUNCTIONALITY

5

Reviewed January 2023

Satisfied User

Correct, fast and short lines of communication

PROS

Digital planboard

CONS

Project managment

Reason for choosing McMain

Flexibility, and family owned company

Reasons for switching to McMain

Not flexible enough

Ron

Machinery, 11-50 employees

Used daily for less than 6 months

Review Source: Capterra
This review was submitted organically. No incentive was offered

OVERALL RATING:

4

EASE OF USE

5

VALUE FOR MONEY

5

CUSTOMER SUPPORT

5

FUNCTIONALITY

4

Reviewed December 2022

Very good software

PROS

Easy to use. I am very happy to use this program

CONS

Nothing found yet. At this moment I have nothing to complain about.

Johan

Food Production, 51-200 employees

Used daily for more than 2 years

Review Source: Capterra
This review was submitted organically. No incentive was offered

OVERALL RATING:

5

EASE OF USE

5

VALUE FOR MONEY

4

CUSTOMER SUPPORT

5

FUNCTIONALITY

4

Reviewed December 2022

Review Mcmain

Een makkelijk programma met wat het moet doen, gebruiksvriendelijk. Goeie support van de buitenkant die mee denkt en helpt

PROS

Het is een progamma dat makkelijk in gebruik is, het is snel te leren. Wat ideaal is om een melding aan te maken met je telefoon om als reminder te gebruiken wat je aan correctief of preventief onderhoud kan doen.

CONS

Een programma wat telkens met nieuwe gebruikersvoordelen komt en telkens aan het vernieuwen is. Soms mis je functies maar uiteindelijk worden die er vanzelf toegevoegd omdat de eind gebruikers dat weer kunnen in brengen bij mcmain

Reason for choosing McMain

Simpeler en makkelijker te gebruiken. Prijs ook veel beter

Reasons for switching to McMain

Mcmain loopt vooruit op het vorige programma. Constant verbetering, dat was niet bij het vorige programma

Davey

Pharmaceuticals, 51-200 employees

Used daily for more than 2 years

Review Source: Capterra
This review was submitted organically. No incentive was offered

OVERALL RATING:

4

EASE OF USE

4

VALUE FOR MONEY

4

CUSTOMER SUPPORT

5

FUNCTIONALITY

3

Reviewed December 2022

McMain met betrekking tot Pharma

McMain geeft ons meer overzicht in het werk wat uitgevoerd is en wat nog uitgevoerd moet worden.

PROS

De support, met daarbij in het bijzonder de snelheid, waarbij we geholpen worden met eventuele wensen of foutmeldingen is uitmuntend. De flexibiliteit van McMain met betrekking tot functies is ook erg fijn. McMain denkt graag mee in het realiseren van onze wensen binnen het programma. Het opzoeken van de historie van rapportages, certificaten of andere documenten zijn makkelijk terug te vinden. Deze documenten zijn ook gemakkelijk te koppelen aan objecten, werkorders of preventieve onderhoudsmodellen.

CONS

Helaas komen er regelmatig, wel met minimale impact, bugs voor. Deze kleine puntjes zorgen soms voor lichte frustratie bij enkele gebruikers. Er zijn geen vaste patchnotes beschikbaar voor updates, welke in de pharma het updaten van McMain toch zouden vergemakkelijken. De consultant van McMain levert wel een korte samenvatting aan van de punten die veranderen.

Frits

Oil & Energy, 11-50 employees

Used daily for less than 12 months

Review Source: Capterra

OVERALL RATING:

4

EASE OF USE

2

CUSTOMER SUPPORT

5

FUNCTIONALITY

5

Reviewed September 2021

McMain software voor professionals

Mijn ervaring met McMain is vooral positief. De overgang naar dit voor ons nieuwe pakket verliep soepel dankzij de grote effort van het team bij McMain Software dat ons daarbij begeleidde. Vooraf moest er nog wel veel voorbereiding van onze kant aan te pas komen, maar De implementatie van het pakket ging in ons geval redelijk plotseling, omdat de oude software eerder dan verwacht niet meer werd ondersteund.

PROS

De pluspunten van McMain zijn dat het veel mogelijkheden biedt tot het verkrijgen van informatie. Na de eerste training en inwerkperiode kunnen gebruikers er ook redelijk snel zelfstandig mee aan de slag. Daarnaast kan McMain Software veel maatwerk op het bestaande pakket leveren, zodat het op vrijwel iedere gebruikersgroep kan worden afgestemd.

CONS

In eerste instantie is McMain en met name de structuur lastig te begrijpen voor de standaard gebruikers. Het is zo ingericht dat er veel dingen niet altijd direct logisch lijken of dat ook niet zijn. Voor gebruikers betekent dit dat zij vooral veel met de het pakket moeten werken, voordat zij er enigszins mee vertrouwd raken. Zelfs voor mensen met (meer) kennis van IT en processen is niet direct duidelijk hoe McMain in elkaar steekt. Een iets modulaire aanpak van trainingen geeft achteraf gezien wellicht meer inzicht.

Reasons for switching to McMain

Het oude systeem werd niet meer ondersteund.

Sjors

Building Materials, 201-500 employees

Used daily for less than 12 months

Review Source: Capterra

OVERALL RATING:

4

EASE OF USE

5

VALUE FOR MONEY

4

CUSTOMER SUPPORT

5

FUNCTIONALITY

3

Reviewed September 2021

McMain online na 8 maanden dagelijks gebruik.

Voordelen die wij nu ervaren hebben voornamelijk te maken met storingsmeldingen. Gebruik van foto's maakt dat de storingsmeldingen veel duidelijker zijn. Doordat er veel ruimte is om feedback toe te voegen aan een storing kunnen we beter documenteren. Onderdeelnummers, bestelbonnen en leveranciers zijn veel gemakkelijker terug te zoeken.

PROS

Moderne, overzichtelijke en duidelijke uitstraling. McMain online is tevens een vrij recente ontwikkeling die future proof is. Consultanten zijn erg vriendelijk en behulpzaam. Vragen worden snel beantwoordt.

CONS

De McMobile app is oorspronkelijk ontwikkelt voor gebruik op een tablet. In de praktijk wordt de appl veel op telefoon gebruikt (bij Dycore). Dit werkt echter niet goed omdat er voor een klein beeldscherm teveel knoppen en invulvelden in een weergave verwerkt zitten. Functionaliteiten zoals foto's bij storingen voegen en ter plaatsen feedback toevoegen worden daardoor beperkt gebruikt. De app wordt opnieuw ontwikkelt/geüpdatet. Het zou wenselijk zijn als dit snel uitgevoerd wordt.

Reason for choosing McMain

TD- office kwam wat gedateerd over, terwijl de scope juist was om een future proof onderhoudsprogramma te implementeren.

Reasons for switching to McMain

PlannExpert is een verouderd programma met beperkte functionaliteit, slechte betrouwbaarheid en relatief hoge kosten.

Roy

Building Materials, 51-200 employees

Used daily for less than 6 months

Review Source: Capterra

OVERALL RATING:

5

EASE OF USE

5

VALUE FOR MONEY

5

CUSTOMER SUPPORT

5

FUNCTIONALITY

5

Reviewed September 2021

MC-Main en Calduran

Een groot voordeel is de reactiesnelheid van MC-Main. Vriendelijke en kundige medewerkers die paraat staan en het probleem oplossen zodat je verder kan.

PROS

Na ruim 10 jaar gewerkt te hebben met een ander OH software pakket wat zeer omslachtig was is de overstap naar MC-Main een zegen. MC-Main is met de Cloud versie voor ons een ware uitkomst om naar de next level van OH software te gaan. Monteurs gaan meer gebruiksgemak van het OH pakket ervaren doordat ze vele malen eenvoudiger direct over object informatie kunnen beschikken.

CONS

Aangezien we momenteel halverwege de implementatie van Mc-Main zitten kan ik nog geen minpunten aangeven. Eventuele minpunten, of missende features worden door MC-Main gelijk opgepakt. (inkoopmodule in de cloud versie)

Reason for choosing McMain

Gebruiksgemak, mogelijkheid voor diverse interfaces. Langdurige testsessie bij de andere Calduran Fabriek gaf goede resultaten waardoor de keuze snel gemaakt was.

Reasons for switching to McMain

PE wordt niet meer doorontwikkeld. Ouderwets en geen ondersteuning meer.

Herald

Glass, Ceramics & Concrete, 201-500 employees

Used daily for more than 2 years

Review Source: Capterra

OVERALL RATING:

4

EASE OF USE

4

VALUE FOR MONEY

5

CUSTOMER SUPPORT

5

FUNCTIONALITY

4

Reviewed September 2021

Controle over het onderhoud

Toen ik 3 jaar geleden voor het eerst met McMain in aanraking kwam was ik sceptisch. Nu 3 jaar later moet ik eerlijk zeggen dat het echt een belangrijke tool is geworden waar ik niet meer zonder kan en echt meerwaarde heeft.

PROS

Goed overzicht en controle over de diverse machines, qua onderhoud en storingen. Handige functies is om de diverse onderdelen in een stuklijst aan een machine te hangen, zodat je weet waar welke onderdelen zich bevinden.

CONS

Het financiële deel is m.i. niet het sterkste punt van het pakket. Er wordt bijvoorbeeld bij inkooporders iets teveel geschermd met de financiële aspecten terwijl McMain gewoon geen financieel pakket is. Als je iets besteld hebt en je wilt achteraf de prijs of de aantallen veranderen moet dat gewoon kunnen, dat kan dus hier gewoonweg niet :-(

Evert

Mechanical or Industrial Engineering, 51-200 employees

Used daily for more than 2 years

Review Source: Capterra

OVERALL RATING:

4

EASE OF USE

2

VALUE FOR MONEY

4

CUSTOMER SUPPORT

5

FUNCTIONALITY

3

Reviewed October 2021

Mooie software als je het door hebt

Goed kan mij er mee redden en ik gebruik wat ik nodig heb de rest is meer ballast dan plezier

PROS

Software pakket is compleet misschien wel iets te compleet. Alles zit erin wat je maar bedenken kunt ,daarom kun je ook makkelijk verdwalen in de software. Je moet er elke dag gebruik van maken wil je alle sub menu's kunnen onthouden.

CONS

Ik zou graag zien dat er ook een licht versie zou komen heb ik een aantal jaren geleden ook al gezegd het is een prachtig programma software pakket maar volgens mij zou het wel een stuk gebruik vriendelijker kunnen software programmeurs slaan nog wel eens door in hun eigen wereld.

Reason for choosing McMain

Geweldige service als je belt staan ze altijd voor je klaar nee daar ligt het niet aan prima geregeld zo!

Rick

Plastics, 51-200 employees

Used daily for less than 6 months

Review Source: Capterra

OVERALL RATING:

4

EASE OF USE