User Reviews Overview

Ratings Breakdown

5 stars

(10)

10

4 stars

(9)

9

3 stars

(1)

1

2 stars

(1)

1

1 stars

(1)

1

Feature Ratings

Ease-of-use

4.0 / 5

Value for Money

4.5 / 5

Customer Support

4.0 / 5

Functionality

4.5 / 5

Browse Zivver Reviews

Filter by:

Sort by:
 

Showing -49 - -29 of 21 results

October 2020

Ronald from SafeHarbour

Company Size: 11-50 employees

Industry: Computer & Network Security

Time Used: More than 2 years

Review Source: Capterra


Ease-of-use

5.0

Value for money

5.0

Customer support

5.0

Functionality

5.0

October 2020

Praktisch

Bijzonder is het feit dat ZIVVER veel aandacht besteed aan niet alleen de technische implementatie maar ook de instructie van gebruikers waardoor men direct snapt waarom en hoe je ZIVVER moet gebruiken. Daarnaast is het in de praktijk heel eenvoudig om met de software te werken.

Pros

Wat voor mij als informatiebeveiliger belangrijk is, is het feit dat ZIVVER ook echt gebruikt wordt door de medewerkers. Dat niet alleen intern bij het eigen bedrijf maar ook bij diverse klanten binnen overheid. Juist omdat het zo goed geïntegreerd is binnen de standaard mailoplossing kunnen medewerkers er heel makkelijk mee werken en worden ze zelfs tijdens het mailen bewsut gemaakt van de noodzaak tot veilig mailen.

Cons

Het nadeel is dat medewerkers kunnen vergeten om stukken te archiveren in het centrale archief, maar dat is met normale mail ook al het geval.

Reasons for Choosing Zivver

ZIVVER is veilig en voldoet aan de NTA7516 eisen. ZIVVER is gebruiksvriendelijk voor zowel de eigen medewerker als de ontvanger. ZIVVER is geïntegreerd in de Outlook. ZIVVER stelt een klant ook in staat om een veilige conversatie te starten.

September 2020

Wies from MOB

Company Size: 2-10 employees

Industry: Hospital & Health Care

Time Used: More than 2 years

Review Source: Capterra


Ease-of-use

4.0

Value for money

5.0

Customer support

5.0

Functionality

5.0

September 2020

review gebruik van Zivver en Zivver Meet

Wij zijn erg tevreden over het gebruik, zowel voor onszelf als voor onze cliënten. En het is echt veilig.

Pros

Zivver beveiligd berichtenverkeer is een gemakkelijke en klantvriendelijke manier om goed beveiligd te kunnen communiceren met onze cliënten. De cliënten kunnen laagdrempelig inloggen en we hebben nog nooit gehoord dat het niet lukt. ZivverMeet gebruiken we voor onze online gesprekken of behandelingen. Dit heeft ons enorm geholpen in de Corona tijd. We hebben verschillende aanbieders geprobeerd, maar Zivver stak er zowel bij gebruiksvriendelijkheid als lage kosten boven uit. Ook hierbij hoeven cliënten niets te downloaden en kunnen vanaf alle schermen inloggen in een gesprek. Er wordt bovendien goed meegedacht over de kenmerken van het programma en input over ideeën worden verwerkt.

Cons

Als grootste nadeel kan ik alleen bedenken dat het fijn zou zijn als je vanaf je beveiligd mailprogramma niet extra in hoeft te loggen voor de ZivverMeet. Als het verenigd zou zijn in één programma zou dat fijner zijn.

Reasons for Choosing Zivver

Het is een echt goed beveiligd programma (anders dan Teams en Google Meet), wat goed voldoet aan de AVG. Daarnaast is het gebruiksvriendelijk en betrouwbaar en de kosten zijn goed te behappen.

Response from ZIVVER

Replied November 2020

Hallo Wies, dank voor je complimenten! We begrijpen dat je het handig zou vinden als je niet extra hoeft in te loggen voor Zivver Meet. Als je een SSO-oplossing (bijvoorbeeld Okta) gebruikt, dan is dit in te stellen. En we houden hier rekening mee in onze ontwerpen voor een volgende versie van de webapp!

September 2021

Wil from Voor de verandering...

Company Size: 1 employee

Industry: Mental Health Care

Time Used: Less than 2 years

Review Source: Capterra


Ease-of-use

5.0

Value for money

5.0

Customer support

5.0

Functionality

5.0

September 2021

Superhandig!

Het voelt goed om veilig te kunnen mailen met cliënten en om veilig informatie te kunnen delen.

Pros

Makkelijk in gebruik. Ik klik de Zivver app aan in mijn browser en wanneer ik een cliënt eerder heb gecontact, dan staan de gegevens er al in, werkt net zo simpel als gewone e-mail.

Cons

Voor mij werkt Zivver perfect, dus mag het zo blijven als het is.

June 2021

Niek from Onterecht.nu

Company Size: 1 employee

Industry: Legal Services

Time Used: More than 2 years

Review Source: Capterra


Ease-of-use

1.0

Value for money

1.0

Customer support

1.0

Functionality

1.0

June 2021

Ervaringen vanuit email-ontvanger die geen Zivver heeft wordt vrijwel niet in de review weergegeven

Het lost geen probleem op, maar creëert alleen maar extra problemen. Ik kan onmogelijk van iedere verzender de sleutels bewaren. Maar verzender vergeet zeer vaak oom sleutel te verzenden waardoro mails niet te openen zijn en soms grote vertragingen optreden.

Pros

Geen, de veiligheid van Zivver wordt schromelijk overschat door de email-verzender.

Cons

Zivver creëert schijnveiligheid voor de verzender. Het versturen van sleutels via email(!) of SMS maakt het *niet* veiliger. Als hackers mijn email willen lezen, dan kunnen/zullen ze immers ook mijn telefoon hacken. De ontvanger moet, om het dossier compleet te behouden, alle emails downloaden. Een "mail-chain" is niet mogelijk tenzij je als ontvanger via het systeem van de verzender reageert. Maar daarmee raakt jouw eigen dossier incompleet. Kortom waardeloze oplossing. Toen ik het probleem aan een medewerker van Zivver wilde uitleggen kreeg ik slechts een reactie van onbegrip. Logisch want ik breng het verdienmodel van Zivver in gevaar.

Reasons for Switching to Zivver

Moet ik dat nog uitleggen???

Response from ZIVVER

Replied June 2021

Beste Niek, vervelend dat je niet hetzelfde gebruiksgemak ervaart als onze andere klanten. Wij hebben de indruk dat we jou zouden kunnen helpen door je mee te nemen in een verduidelijking m.b.t. de functionaliteiten en veiligheid van Zivver. Zou je contact willen opnemen met de afdeling Support op support@zivver.com en vragen naar Justin Bronsgeest? Hij zal het samen met je oppakken!

August 2021

Roel from Gezinshuis de Boer

Company Size: 2-10 employees

Industry: Hospital & Health Care

Time Used: More than 2 years

Review Source: Capterra


Ease-of-use

5.0

Value for money

5.0

Customer support

5.0

Functionality

5.0

August 2021

Veilig mailen gezinshuis

Veilig mailen van privacy gevoelige informatie is wettelijk verplicht. Zivver is een zeer toegankelijke oplossing, om aan deze verplichting te voldoen.

Pros

Fijn om vrij eenvoudig en voor een schappelijk prijs veilig te kunnen mailen met ketenpartners en ouders.

Cons

Het kan even lastig zijn je mailserver correct in te stellen. Een goede hosting provider kan dit echter voor je doen.

Reasons for Choosing Zivver

Beter gevoel bij Zivver

May 2021

Bart from Kind & Ouder Thuis

Company Size: 2-10 employees

Industry: Health, Wellness and Fitness

Time Used: Less than 2 years

Review Source: Capterra


Ease-of-use

5.0

Value for money

5.0

Customer support

5.0

Functionality

5.0

May 2021

Great value in GDPR-proof communication

Pros

Zivver is a very useful tool to help us deal with privacy sensitive information; it's intuitive and very user friendly in use.

Cons

It would be great to have a mail-app extension for Mac OS.

December 2020

An from Mentra,

Company Size: 1 employee

Industry: Hospital & Health Care

Time Used: Less than 2 years

Review Source: Capterra


Ease-of-use

5.0

Value for money

5.0

Customer support

5.0

Functionality

5.0

December 2020

Fijn in gebruik

Het sturen van brieven met gevoelige informatie, kan ik nu rechtstreeks doorsturen of ik ontvang deze. Ik hoef veelal geen brieven of stukken met gevoelige informatie in te scannen, ik hoef de deur niet meer uit om naar de brievenbus te gaan, ik hoef geen hoge verzendkosten meer te betalen. Kortom tijdsbesparend.

Pros

Ik vind het een betaalbaar product en makkelijk te gebruiken voor mij als kleine zelfstandige. De mail komt altijd aan en heel fijn ook is dat dit product ook steeds meer gebruikt wordt in de zorgverlening. Hierdoor wordt het gebruik ervan nog gemakkelijker. Wanneer er een mobiel telefoonnummer gebruikt wordt door de afzender, is dit een heel prettig idee gezien het feit dat hiermee een extra veiligheidsclausule mee ingebouwd is.

Cons

Wat ik een minpunt vindt is als er geen mobiel telefoonnummer beschikbaar is, ik het desbetreffende bedrijf nog na moet bellen om de persoonlijke code door te geven. Dit vind ik omslachtig. Prettiger zou zijn als een code dan automatisch via de mail van de desbetreffende afzender aangereikt wordt.

Reasons for Choosing Zivver

De app via Firefox kwam niet goed uit de bus. Ik wil een goed product waar ik op kan vertrouwen.

October 2020

Stephan from Balancing People

Company Size: 1 employee

Industry: Hospital & Health Care

Time Used: More than 2 years

Review Source: Capterra


Ease-of-use

5.0

Value for money

5.0

Customer support

5.0

Functionality

5.0

October 2020

Goed, betrouwbaar en adequate service

Het doet goed wat het moet doen, het is gebruikersvriendelijk, de aftersales en service zijn goed.

Pros

Eenvoudige tweerichtingscommunicatie met de cliënt waarbij cliënt en praktijkhouder de conversatie beiden kunnen starten. De veiligheid van de verzonden content.

Cons

Sinds de combinatie met Safe Video Calling mogelijk is zijn zie ik geen grootste nadelen meer.

Reasons for Choosing Zivver

Zivver blinkt uit in eenvoud, doeltreffendheid, adequate aftersales en goede service. Ze zijn onderscheiden door een groep vooraanstaande topklinische ziekenhuizen. Daarnaast werd ik in 2018 graag klant bij deze opmerkelijke Nederlandse start-up.

December 2020

Willemien from Het mentor HUIZ

Company Size: 1 employee

Industry: Hospital & Health Care

Time Used: Less than 2 years

Review Source: Capterra


Ease-of-use

4.0

Value for money

5.0

Customer support

4.0

Functionality

5.0

December 2020

prima product

prima geholpen bij problemen.

Pros

Het product is prima te hanteren en juist voor kleine bedrijven er makkelijk te implementeren. verder zeer gebruiksvriendelijk en ook bij vragen duidelijke hulp en direct contact

Cons

Het beveiligen voor versturen naar derden zou wat makkelijker kunnen en niet alleen via een telefoon nummer. een mail met een wachtwoord of code zou ook een optie zijn.

Reasons for Choosing Zivver

eenvoudig in gebruik en veel positieve verhalen van gehoord

Response from ZIVVER

Replied January 2021

Hallo Willemien, leuk om te horen dat je tevreden bent! Onze software voor veilig mailen biedt diverse mogelijkheden tot ontvangerscontrole van derden. De veiligste optie is inderdaad de verificatie via SMS die jij beschrijft, maar je kunt bij gebrek aan een telefoonnummer ook kiezen voor verificatie door toegangscode of e-mail.

March 2021

Stephan from HAC

Company Size: 2-10 employees

Industry: Human Resources

Time Used: Less than 12 months

Review Source: Capterra


Ease-of-use

4.0

Value for money

4.0

Customer support

4.0

Functionality

5.0

March 2021

makkelijk te gebruiken en handig om veilig te zenden en ontvangen

Handig pakket, niet de goedkoopste, maar wel veel opties om data en e-mail veilig te verzenden en te controleren wat er mee gebeurt.

Pros

Er zijn diverse opties om veilig te versturen, 06-nummer, code of e-mail. Onze medewerkers worden er op gewezen als een bericht mogelijk privacygevoelige gegevens bevat. Wij hebben de uitgebreide opties zodat klanten ons ook via de portal uit zichzelf informatie kunnen sturen.

Cons

De tekst wordt soms in Outlook niet goed weergegeven. Je moet dan met de schuifbalken werken om de volledige tekst te kunnen lezen. Zou fijn zijn als dit opgelost kan worden.

Reasons for Choosing Zivver

Handig pakket, niet de goedkoopste, maar wel veel opties om data en e-mail veilig te verzenden en te controleren wat er mee gebeurt.

March 2021

Marieke from Sumvita

Company Size: 1 employee

Industry: Education Management

Time Used: Less than 2 years

Review Source: Capterra


Ease-of-use

4.0

Value for money

5.0

Functionality

5.0

March 2021

Fijn mailprogramma

Ik vind het erg prettig dat ik zeker weet dat ik veilig mail over persoonlijke gegevens van cliënten. Dat zorgt dat ik professioneel overkom en dat ik AVG-proof mail.

Pros

Je weet zeker dat je beveiligd mailt. Hiermee voldoe je aan de AVG-wetgeving rondom mailen. Wanneer de ontvanger van je mail ook met ZIVVER werkt, hoef je geen codes of id te gebruiken. Je hebt diverse mogelijkheden om de ontvangers die niet met Zivver werken toegang te geven tot de beveiligde mail.

Cons

Het enige nadeel vind ik dat je een ander programma dan je eigen mailprogramma moet openen om via ZIVVER te kunnen mailen.

Reasons for Choosing Zivver

De gemeentes waarmee ik samenwerk werken met ZIVVER . Dit maakt het voor beide partijen erg makkelijk om te communiceren.

Response from ZIVVER

Replied March 2021

Hallo Marieke, goed om te horen dat je Zivver gebruikt om aan de AVG te voldoen. Wist je trouwens dat we ook integraties voor Outlook en Gmail aanbieden? Daarmee kun je makkelijk veilig mailen zonder dat je je manier van werken hoeft aan te passen.

March 2021

Gert from LFB-arbeidsdeskundigen

Company Size: 2-10 employees

Industry: Professional Training & Coaching

Time Used: More than 2 years

Review Source: Capterra


Ease-of-use

4.0

Value for money

5.0

Customer support

4.0

Functionality

4.0

March 2021

Veilig en gemakkelijk verzenden van vertrouwelijke informatie

Ik vind het belangrijk dat vertrouwelijke informatie op een veilige manier kan worden doorgestuurd naar de klanten.

Pros

Product is voldoende uitgebreid in functionaliteit. Het is gebruiksvriendelijk. Integratie met andere apps geeft geen problemen.

Cons

soms extra werk bij een update. Er is een helpdesk die je kan adviseren

Reasons for Choosing Zivver

Duidelijke informatie

October 2020

Inge from Praktijk Lorentz

Company Size: 1 employee

Industry: Hospital & Health Care

Time Used: Less than 2 years

Review Source: Capterra


Ease-of-use

5.0

Value for money

4.0

Customer support

5.0

Functionality

3.0

October 2020

Gebruiksvriendelijk en velig berichten sturen en videobellen

De veiligheid van berichten sturen en videobellen is een groot pluspunt.

Pros

De beveiligde berichtenfunctie werkt veilig, is AVG-proof dus, en het gebruik gaat gemakkelijk. De beeldbelfunctie via Zivver Meet werkt ook heel toegankelijk. Ook de snelle contacten met de helpdsesk zijn plezierig.

Cons

Wat ik heel erg mis in de berichtenfunctie, is een duidelijk zichtbare en bruikbare Inbox. Ik vind dit wat vreemd en omgemakkelijk werken, dat deze niet is ingebouwd. In Zivver Meet zou ik graag nog meer functionaliteiten willen kunnen gebruiken, zoals het werken in breakout rooms en het delen van het scherm en documenten. Ik vind het positief dat ik onlangs bij navraag hiernaar de reactie kreeg dat hier serieus naar gekeken wordt.

Reasons for Choosing Zivver

Ik heb voor Zivver gekozen vanwege het aspect van AVG-proof werken en vanwege het gebruiksgemak. Hier is onlangs bijgekomen dat vragen om meer functionaliteiten serieus door de Zivver-organisatie worden opgepakt.

October 2020

Peter from Sanimind V.O.F.

Company Size: 2-10 employees

Industry: Mental Health Care

Time Used: More than 2 years

Review Source: Capterra


Ease-of-use

5.0

Value for money

4.0

Functionality

4.0

October 2020

Zivver is makkelijk en geeft goede AVG-proof beveiliging.

Ervaring is goed, ik ben erg tevreden.

Pros

De veiligheid van Zivver. Daarnaast het gebruiksgemak. De correspondentie met anderen verloopt als een conversatie (zoals bij bijvoorbeeld Whatsapp), dus je hebt altijd de gehele conversatie bij de hand. Het archiveren of downloaden van de conversatie is ook prima geregeld. Als je een bericht via Zivver stuurt naar een ander die geen Zivver account heeft is dat ook geen probleem: er is altijd beveiligde conversatie mogelijk.

Cons

Het enige wat mij opvalt is dat als een conversatie erg lang wordt, de laadtijd van die conversatie langer wordt, en soms wat mij betreft iets te lang.

Reasons for Choosing Zivver

Kwam via zoeken naar beveiligde email bij Zivver uit en ben daar direct mee begonnen. Bevalt zo goed dat ik geen andere opties heb gezien of nodig heb.

Response from ZIVVER

Replied November 2020

Fijn dat Zivver je bevalt, Peter! De laadtijd van langere conversaties heeft te maken met de decryptie van versleutelde berichten. Daarom werken wij nu aan een versie waarbij deze gegevens pas worden opgehaald als je ze daadwerkelijk aanspreekt.

December 2020

Dennis from Deeka Finance

Company Size: 1 employee

Industry: Financial Services

Time Used: More than 2 years

Review Source: Capterra


Ease-of-use

5.0

Value for money

5.0

Customer support

5.0

Functionality

5.0

December 2020

Vertrouwelijke info sturen als dienstverlener, gebruik ZIVVER!

Op een gemakkelijke wijze kan ik nu vertrouwelijke info versturen naar de klant, zodat voldaan wordt aan de privacywetgeving AVG.

Pros

Gebruiksvriendelijk en makkelijk te implementeren in Outlook.

Cons

Ik heb geen nadelen kunnen vinden in de software.

Reasons for Choosing Zivver

Alles bleek prima te werken, heb niet verder gezocht.

December 2020

Albert from Autlook

Company Size: 11-50 employees

Industry: Mental Health Care

Time Used: More than 2 years

Review Source: Capterra


Ease-of-use

4.0

Value for money

5.0

Customer support

5.0

Functionality

4.0

December 2020

review Autlook

Pros

Eenvoud van aanschaf en implementatie. Dit was snel geregeld en snel werkend.

Cons

Er zijn wat technische problemen geweest. Zivver (of iets anders) deinstaleerde zichzelf...

Reasons for Choosing Zivver

gebruiksgemak

March 2021

Arnout from cjg de bilt

Company Size: 1 employee

Industry: Higher Education

Time Used: Less than 12 months

Review Source: Capterra


Ease-of-use

1.0

Value for money

2.0

Customer support

1.0

Functionality

3.0

March 2021

Zeer gebruiksvriendelijk voor or ontvanger

Very, véry bad

Pros

Niets. Het systeem vereist doorsturen van "veilige mail" via blijkbaar onveilige mailbox naar mezelf om überhaupt bijlagen te kunen openen. De code bij de mail komt via zelfde mailbox, een flagrante schending van standaard dat zoiets via meerdere routes moet...

Cons

Mail zou encrypted zijn, maar ik kan geen enkele aanwijzing vinden dat er meer encryptie is dan met standaard mail. Het voelt heel raar dat er er een sleutel nagezonden wordt naar hetzélfde adres als oorspronkelijke mail. Mocht het ok zijn dan was directe mail dus even goed. Mocht het niet ok zijn, dan krijgt de verkeerd geadresseerde de code en kan alsnog mail openen. De veiligheid is dus volstrekt niets waard denk, laat ik zeggen "onduidelijk". Het openen van een forwarded mail aan mezelf (om handtekening te zetten) stuit dus op noodzaak tot doorsturen aan mezelf, diverse organisaties die kunnen meekijken, meestal vastlopen in het proces. Ik snap werkelijk niet hoe dit volstrekt disfunctionerende systeem hier hoge ogen gooit; het is zeer twijfelachtig in veiligheid, als gebruiker/ontvanger een volstrekt onding.

Response from ZIVVER

Replied March 2021

Beste Arnout, jij vindt het ontvangen van berichten via onze dienst duidelijk onprettig. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Graag komen we met je in contact om je feedback beter te begrijpen. Reageer als je wilt op het bericht dat onze collega Loet verstuurde op 22 maart n.a.v. door jou gestelde vragen. Je beschrijft dat je de toegangscode voor een beveiligd bericht ook in je mailbox ontvangt. Dat is inderdaad de minst veilige optie die wij bieden. Veiliger dan gewone mail, maar wat ons betreft vaak niet veilig genoeg. Wij raden onze klanten daarom aan om gebruik te maken van twee-factor-authenticatie via SMS-code. Dat is ook makkelijker. Maar uiteindelijk bepaalt de verzender zelf het veiligheidsniveau. Het is mogelijk om elke bijlage bij een beveiligd bericht als ontvanger te downloaden en te openen. We helpen je graag om uit te zoeken waarom jij een bericht eerst aan jezelf door moet sturen. We hopen je reactie op de e-mail van onze collega spoedig te zien.

October 2020

Jina from Diëtistenpraktijk Nutri-Salud

Company Size: 1 employee

Industry: Hospital & Health Care

Time Used: Less than 2 years

Review Source: Capterra


Ease-of-use

5.0

Value for money

5.0

Customer support

5.0

Functionality

5.0

October 2020

Zivver bied veel mogelijkheden

Pros

De prijs is zeer acceptabel en makkelijk ook voor de ontvangers.

Cons

Oudere mensen vinden het lastig, maar dat heeft niets te makken met Zivver zelf. Misschien een korte uitleg via de sms een optie?

Reasons for Choosing Zivver

Omdat op dat moment het niet nodig was.

March 2021

Chris from Agency DNA

Company Size: 2-10 employees

Industry: Information Technology and Services

Time Used: Less than 12 months

Review Source: Capterra


Ease-of-use

5.0

Value for money

4.0

Functionality

4.0

March 2021

Zivver Secure Email

Zivver Secure Email is easy to use and addresses the issues we had around sending many large data links sent through email that needed to be secure. This has eradicated the need for using applications such as Dropbox.

Pros

The product is easy to use and quick to set up. The option to use it on certain emails or all emails is definitely an advantage. The ability to send data files with secure integrity is key for the business. The email recipients are able to quickly and easily open the email without having to set up their own Zivver account.

Cons

It is a little annoying that the login expires after 30 days which means that it has to be reset.

October 2020

Anke from Gemeente Meierijstad

Company Size: 501-1,000 employees

Industry: Government Relations

Time Used: Less than 6 months

Review Source: Capterra


Ease-of-use

5.0

Value for money

5.0

Customer support

5.0

Functionality

5.0

October 2020

Uitstekend product en goede ondersteuning bij de implementatie

Onze ervaring met ZIVVER is uitstekend. Vooral de begeleiding bij de implementatie is voortreffelijk. Ook de hulpmiddelen die je daarbij aangereikt krijgt zijn goed. De supportdesk reageert ook snel op vragen.

Pros

Belangrijjkste voordelen is dat deze software gebruiksvriendelijk is en ook zelf goed te beheren. De implementatie van de software is ook over het algemeen makkelijk te doen.

Cons

De software is nog niet 100% toegankelijk voor slechtziende.

Response from ZIVVER

Replied November 2020

Beste Anke, goed om te horen dat je tevreden bent over onze software en de begeleiding! We zijn momenteel hard bezig om ook de versie voor slechtzienden zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

October 2020

Michelle from Michelles Secretariaat

Company Size: 1 employee

Industry: Writing and Editing

Time Used: Less than 2 years

Review Source: Capterra


Ease-of-use

4.0

Customer support

4.0

Functionality

4.0

October 2020

Veilig verzenden van bestanden.

Professioneel bij hulpvragen.

Pros

Betrouwbaar, software wordt gebruikt door mijn opdrachtgevers (gemeenten), veilig verzenden van bestanden.

Cons

Software doet voor mij wat het moet doen.

Reasons for Choosing Zivver

Op aanraden van een opdrachtgever.